Bacground

Kelip-kelip

hey-3x... Welcome to My Blog... Jangan Lupe Follow Yer Sebelum Out.. Thanks =)

Friday, 28 December 2012

! ! * * Enjoy * * ! !


  

 
Hai-III warga blogger semua... Mao story skit meh.. ;)

2.00 P.M. :-
Eyna @ Killa, Ain, Eyka n K.k bertolak ke Tanjung Malim dengan menaiki Cik Hijau untuk pergi ke Proton City... Sebab?? Nak lepak-II je pown hilangkan stress yang ade and jadi gile sebelum semua dok pakat bz dengan study... :D

Sebelum sampai Tanjung Malim lagi kiteorang dah jadi gile tahu.. Mane taknyer memekak dalam kereta tahu la orang lain tak dengarkan... huhu itulah kami yang diberi gelaran ( FAIKK ~ FA-fazrina (along), AI-ain(angah), IK-ika(alang) and KK-k.k(achik) )...

Tanjung Malim :-
Untung ler Cik Double K.. Da pakai BB la katekan..hakhak!

Menu :-
~ Pizza 2 set.
~ Air pepsi 1 botol, Soya 1 kotak ang mineral water.
~ Bihun Goreng 1 bekas.
Umm yum-II

Proton City :-
Akhirnya.. Jam menunjukkan pukul 5.00 P.M. ... Laparrrrnyerrrrrrrrrrrr!!! .. Makan dulu yer... :P ... Hmm.. Tengah syok-II makan ade pulak mamat nie kacau daun btol lar.. Klau nak dating tu dating jelah tak payah la nak ganggu kiteorang.. But! Walaupun diganggu selera kiteorang tetap ade..haha .. Pizza oii tak baik membazir... Grrrr pape jelah..

Lepas makan kiteorang pi jalan-II sambil snap-II picture... PANTANG JUMPE CAMERA ! ... Nak tengok??? tunggu la yer akan di uploadkan... Mase kiteorang jalan-II nak tahu masing-II lari dari membawa beg plastik makanan tady.. huh ape pown tak boleh ! ... and last sekali dengan wajah tak redho beg-II itu dibawa oleh Eyna and Eyka... Disebabkan beg plastik yang berisi botol-II air itu terlalu berat untukku pegang, maka dengan senang hati eyna mengeluarkan satu botol air daripade beg plastik itu tadi dan memberikannyer kepada CIK MAIZATUL AKMA @ K.K... (dengki punyer pasal)...

Fuhh!! satu round Taman Tasik Proton City tu kiteorang jalan sangatlah memenatkan but kiteorang rase happy sangat taw... And last sekali sebelum pulang kiteorang sempat snap-II picture tapi menggunakan camera CIK NUR AIN FADHILA... Eh! ade lagi group mamat nih?? engatkan dah balik... Grrrrrrr... Tanpa disedari mereka telah melihat kiteorang ngah ambik gambar.. malulah!!! ~ tak payah tengok boleh kan!!!

Dalam perjalanan balik tibe-II hujan turun dengan lebatnya.. Nsib la eyna ade kepakaran bawak kereta dalam hujan lebat..hehe... Nsib baik la hujan turun tak lame.. Dengan cuace yang mendamaikan lagi sejuk kedengaran pule lagu KENANGAN TERINDAH versi GITAR dekat radio.. So kiteorang pun ape lagi ambik mood and nyanyikan lagu itu dengan penuh menghayati... Dan ianya telah dirakam oleh EYKA IBRAHIM... So sweet...

Happy sangat bile dapat berkumpul dengan kawan-II macam nie... Tambah-II lagi dapat yang satu kepala.. Pearghhh dok pakat jadi gile la semua.. Sampai sakit la tekak nie dibuatnyer.. Baru berempat.. Kalau semua sekali ade mahu hilang terus suare nie.. Ngeeeee...

! ! * * BACK TO HOME * * ! !

Okay sampai sini jer penat + ngantuk.... Bobok dulu ya.. Gudnite Dear =='
MuahhX !!!

>> KoleksiKu :-
 
With ChipMunk <3
:: Achik, along pinjam patung kamu sebentar..





Fazrina Syakila ~ Eyna@Killa ( Along )


Nur Ain Fadhila ~ Ain ( Angah )



Nurul Athikah ~ Eyka ( Alang )

 


Maizatul Akma ~ K.k ( Achik )


! ! * * Eyka and Eyna * * ! !






Jemput Makan Yaa... >.< !




Heyp sebelum terlupa... Hapy Birthday To my sister Maizatul Akma yang ke 18.. Semoge Allah Memberkati Mu..


  
Special for you dari your Sister ( along, angah and alang )




! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Sunday, 16 December 2012

TeTaP MeNcInTaI =='

 
 

Sayang, aku kepada kamu... Aku cinta kepadamu... Kenapa kamu lukakan hatiku ini... Apa yang aku lakukan kepada kamu, sampai kamu sanggup lukakan hatiku ini... Aku sayang dan cinta kepada kamu sangat-sangat.. Takkan terpisah antara kita sekiranya kamu masih sayang dan cintakan aku... Aku tidak sanggup untuk berpisah dengan kamu... Walaupun kamu telah banyak lukakan hati aku ini... Kenapa kamu menyiksa aku dengan cara begini... Sebenarnya apa yang telah aku lakukan kepada kamu sampai jadi begini... Jujur aku kepada kamu aku betul-betul cintakan kamu dan aku cemburu yang teramat bila kamu bersama dengan " SI DIA " sahaja... Adakah kamu lupa padaku sayang... Adakah kamu sanggup jauhkan diri kamu daripada aku...

TeTaP MeNcInTaI - cInDy
 

Ku akan pergi meninggalkan dirimu sendiri
Jika kau ulangi kesalahan yang kedua kali
Selama ini ku mencintaimu sepenuh hati
Tapi kau khianati dan mencintai ke lain hati

Ku ingin kau hargai cinta yang tlah ku beri
Cinta yang tlah ku miliki
Ku ingin kau mengerti cinta yang tlah ku beri
Dan jagalah sampai mati

Biarpun kau sakiti, biarpun kau lukai
Aku tetap mencintai
Biarpun kau sakiti, biarpun kau lukai
Aku tetap cinta mati

Ku akan pergi meninggalkan dirimu sendiri
Jika kau ulangi kesalahan yang kedua kali
lyricsalls.blogspot.com
Selama ini ku mencintaimu sepenuh hati
Tapi kau khianati dan mencintai ke lain hati

Ku ingin kau hargai cinta yang tlah ku beri
Cinta yang tlah ku miliki
Ku ingin kau mengerti cinta yang tlah ku beri
Dan jagalah sampai mati

Biarpun kau sakiti, biarpun kau lukai
Aku tetap mencintai
Biarpun kau sakiti, biarpun kau lukai
Aku tetap cinta mati

Biarpun kau sakiti, biarpun kau lukai
Aku tetap mencintai
Biarpun kau sakiti, biarpun kau lukai
Aku tetap cinta mati 

Created By : Capital FN ~  Farah >.< !

! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Tuesday, 11 December 2012

! ! * * SoRrY My HeArT cLoSeD * * ! !

 
 
BUAT INSAN YANG BERNAMA CAPITAL A :

Jangan pernah memberiku sebuah harapan sedangkan dirimu tiada niat untuk mencintaiku...
Jangan sesekali kau melangkah ke dalam hatiku jika niat hanya ingin mempermainkan...
Cukuplah wahai SAHABAT ! ! !
Kita tidak mungkin bersama, kerana dirimu telah mempunyai jalan tersendiri...
Biarlah aku sendiri bertemankan sepi dengan jalanku ini...
Pergilah dikau jauh dari hidupku dan jangan sesekali kau mendekati diriku lagi...
Kerana itu akan membuat orang yang dirimu sayang tersakiti...
Ku merelakan dikau pergi seandainya ada kebahagiaan yang akan datang menemaniku suatu hari nanti...
Semoga dikau bahagia disamping si dia yang dikau cintai...
Cukuplah kau buat hatiku ini terluka dan bukan untuk yang kedua kalinya...
Tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku kerana  ku ingin hidup bahagia walau tak bersama dia...

! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Saturday, 20 October 2012

==' TuHaN JaGaKaN DiA UnTuKkU :'(




  ** Tuhan Jagakan Dia – Motif Band **  


Hanya dirimu yang kucinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku..

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu..

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku..

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu..

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku..

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku..

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku...


! ! * *  =='  ***  =='  * * ! !


! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Tuesday, 18 September 2012

AkHiRnYaaaa... :D


Hey3.. Pa Habaq Semua...

Ari nie nak story pasal Test JPJ pgi tdy... Grrr mmng menggletar habis stu badan nieyh.. TAKOT ! .... Mule2 sampai dekat Institut memandu tu rase ok lagi... Sampai2 jer tros jer ambik no n then degar ceramh drpde JPJ tu tpy syg dengar sekerat jer haha sbb smpai lmbat punye psal, nasib baik x kne mara.... Pastu trus tunggu dekat bwah pondok tmpat smua orng yg nak test tu tunggu.. Ha ckap psal no tu plak.. mle2 engatkn dpat no 10 taw.. last mse ngah tunggu tu terase mcm nk tgok no tu blik.. tgok2 nah ! hambek kau bukan no 10 la sayang tpy no 01.. perghh mati la aku.. series tkot giler lpas tgok no tu.. N x lme tu die pun panggil 01, dengan pnoh ketakutan aku pun pgi la msok dlam kete tu.. da btolkn semua n da pkai tali pinggang semua.. so aku oun jalan la naik bukit tu.. Yg gramnyer da lepas brenti tu JPJ tu tnye no bape.. Aku pun jawab la no 01 n die pun cakap turun balik... dengan wajah blurnyer aku pun undo la kete tu balik... Engatkn da gagal rupe2nyer die suruh org lain bt dulu.. hahha selamat.. so kurang la skit gementar aku nie...

.....

X lame tu turn aku sampai.. so buat la lgi skali.. mse nk jlan tu perghh betape risaunyer tkot kalau2 kete tu terundur ke belakang... tpy nsib baik kete tu kedepan bukan ke belakang.... n lepas tu tibe la msenyer nk wt parking n tige penjuru plak... ha yg nie lgi la risau.. btnyer tiang tu tumbang xke malu.. hehe.. tpy alhamdulillah semuanyer ok.. kua je dri kete tu... tibe2 terperasn plak yg JPJ tu senyum.. so aku pun senyum la blik kt die... ok bile da selesai semua... aku tunggu nk wt jlan rye pulak.. ha yg nie lagi la.. sabo je la.. giler lame kne tunggu.. tpy xpe berbaloi tunggu lame2 janji lulus.. wktu bwak kete tu rse tnang pun ade.. mne x nyer bisu og2 dlam kete tu haha.. so FOKUS !...  Tapy xkesa la janji lulus suda.. n now i'm very2 happy.. huhu..

okay lha chow dlu.. bye2.. ;)

! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Tuesday, 11 September 2012

~ Keseorangan ~ :'(



MOOD >>>> Sedeyhh! :'(


Kenape sedeyh??? Hurmm
Orang selalu cakap untungla ade orang sayang.. Tapy bagi eyna tak untung pown..Wat ape ade orang sayang tapy bile kite tengah rase sedeyh, sunyi, keseorangan tapy sedangkan die langsung tak pernah nak ambik peduli.. Mungkin bagi sesetengah orang die rase untung sangat bile ade orang sayang.. But me??? Huhh sungguh menyakitkan!!! Lebih baik xde orang sayang daripade ade orang sayang...
Ye memang rase jelez sangat bile tengok orang di sekeliling or kawan2 sendiri happy jer dengan orang tersayang.. So ape yang mampu hanye tumpang gembire je la sebab kalau nak merasainyer sendiri memang mustahil!!! Memang rase sangat sakit hati bile kite tengah sedeyh tapi orang yang kite sayang hanye buat x taw jer x pernah nak ambik tahu pasal kite..Tapi kalau kite tengah happy ade pulak die nak ambik tahu.. Kalau tak dapat nak luangkan mase dengan kite tu cakap jela..Lain kali kalau tak dapat nak luangkan mase dengan kite tak payah la nak janji macam2 dengan kite.. Bile pikir balik hidup single lebih menyeronokkan daripade bercouple2 macam nie.. Bile ade orang sayang pun tetap jugak rase keseorangan so same jer tak jaoh beza pun.. Hurmm ape yang mampu eyna buat hanye mampu bersabar dan terus bersabar sehingga die menyedarinyer sendiri.. Nak marah pun tak gune dah besarkan dan boleh fikir sendiri...


I LoVe SINGLE !

I HaTe COUPLE !


TuNgGu JoDoH TuRuN DaRi LaNgIt !!!




! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Monday, 3 September 2012

KeNaNgAn DeMi KeNaNgAn ~ ! !

JoM NyAnYi RaMaI-RaMaI... ^^,
 P ~ L ~K  ~ N


*Maap yo klo kurang jelaz.. ^^,

75 hari aku masuk PLKN
Menjalani kisah di dalam PLKN
Andai semua tahu betapa berat hatiku
Menerima hakikat untuk berada disini
Oooo... 

Hari demi hari masa berganti
Semakin berat untukku melangkah pergi
Jangan la dilupa suka duka bersama
Pastikan ia sentiasa dihati...

# Kenangan demi kenangan
Yang telah tercipta sewaktu kita bersama
Dan tak mampu lagi untuk aku melupakan
Kisah pahit manis yang telah tercipta

Andaikan ada sumur di ladang 
Bolehlah kita menumpang mandi
Andaikan ada umur yang panjang
Bolehlah kita berjumpa lagi
Oooo...



Bile dengar balik lagu nie.. rse rindu suasane dkat PLKN tu makin membuak2...ntah bile akan hbis xthu lah.. Yang pasti.. Kenangan sewaktu berade di Kem PLKN Kepimpinan Gemilang Gopeng Perak mmna xkn pernk dilupakan dan mmng susah untuk dilupakan pun...

Bile dipikirkn balik.. x dpat msok PLKN pown xpe.. 
* xd la rindu dkat kem..
* rindu dkat kawan2..
*rindu dekat cikgu2..
*merasai kenangan yang terindah..
*n xd la jumpe si DIE.......
Now I'm So Sad.... Rindu dekat semuanyer...
KALAULAH!!! arghhhh...

! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Friday, 10 August 2012

SaLaM LeBaRaN 2012 ^^,



Simple punye kad raye tok korang2 yang tersayang... 


Maap ler eden x macam ekau nie ha... Den xbrape nk reti sangat bab2 mengedit gmbo nie.. >.< !



hyepp!!! Hello3 ^^,

Selamat pagi, Salam sejahtera dan Salam 1 Malaysia (Malaysia Boleh!)...
Salam Perak Aman Jaya >.< !
Ok first skali Alhamdulillah ke hadrat Illahi atas kurniaan kesihatan tbuh badan sepanjng Ramadhan nie... Pejam celik, pejam celik tinggal 8 hari jer lagi kite nk berpuase n insyaallah klau umur pnjng thun depan pulak :)...

Hmm... cakap pasal raye kan... korang2 da buat ke persiapan tok raye tahun nie??? haha jeng3! mesti semua tngah sibok dok pikir nk wt bju rye wane ape kn??? x pyah ckap, thu dah... ok tahun nie baju raye eyna agk terlebih jugak larh sbbnyer ade berpsang2. Rayenyer idok bju je lbih... Tema eyna tahun nie ialah warna Putih and hijau.. Semangat DELTA tu masih ader walaupun dah nk dkat sebulan eyna tamat latihan khidmat negara...

Dikesempatan ini eyna nk ucapkan SeLaMaT hArI rAyA aIdIlFiTrI kepade korng semua especialy bgi yang mngenali eyna lha kan.. eyna nak mohon maaf dari hujung rmbut hingga ke hujung kaki andai ade terkasar bahase, terpukul dekat mane2 or terkutuk x tntu pasal or ape2 ksalahan lar samada sedar ataupun tidk sedar... Biase la kan manusia x lari dari membuat kesilapan right??? Hope lebaran kali nie dapat dismbut dgan meriah bersama2 family tersayang, kawan2 or bf/gf korng masing2 ok..

TO MY FRIEND :

Ain (Angah), Eyka (Alang) n k.k (acik) jngan lupe tawaf satu Besout keyh raye nie ^^,... for Nash, datng perak kn??? ha nk join meyh ler tu pown law x malu.. ngeh3... :3


:: Dalam happy2 pown ttap rse sedih coz x dpat raye dgan buah hati pengarang jantung..hahah ^_^ ! nk buek canor ate duduknyer jaoh bebonar...



ANDA SEMUA DIJEMPUT DATANG KERUMAH SAYA :D



! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Sunday, 29 July 2012

HaTiKu UmPaMa KaCa YaNg TerLePaS dAri PeGaNgAn... PeCaH bErKeCai-KeCai... :'(






Hye para bloger smua...
Hari nie punyer mood : So Sad :'(

Mengharapkan rasa sayang dari si dia tetapi hanye tangisan yang menemani...
Kebahagiaan bersama si dia hanya dirasai untuk seketika sahaja.. Bukan mudah untuk memahami antara satu sama lain.. Yang ku harapkan hanyalah kepercayaan, belaian manja, kasih sayang, dan perhatian dari si dia.. Tapi ape yang diharapkan rupenye hanya bermain di minda semata-mata... Adakah e2 sesuatu permintaan yang sangat berat untuk si dia??? Mungkin permintaan ini telah membuatkan si dia berasa sangat terseksa??? 


Untuk Awak :
Maafkan saya sebab saya bukan seperti yang awak inginkan...
Saya cuba untuk menjadi yang terbaik untuk awak...
Kadang-kala saya terfikir adakah diri saya layak untuk awak...
Awak maafkan saya...
Saya hanya mampu berikan kasih sayang, rindu dan cinta saya dekat awak...
Saya harap awak tulus terima diri saya dalam hidup awak...
Dan saya selalu berdoa agar kasih sayang, rindu dan cinta kita takkan pernah padam dari hati saya dan awak...
Sesungguhnya hanya dengan hati yang tulus sahaja yang akan membawa kebahagiaan...





Kau hadir tanpa ku sedari,
Mengisi kekosongan hati,
Kini kau pergi tinggalkan ku,
Lemas ku dalam sepi......

Hujan yang turun ke bumi,
Membawa rindu yang mengunung,
Kau biarkan ku oh sendiri,
Malam ku tanpa mimpi.......

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan,
Mengapa takdir memisahkan,
Hanya aku cinta kau seorang,

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan..
Angin malam bawalah cintaku,
Menghapus rasa rindu.......

Hari-hariku tak bererti,
Bagai siang tanpa mentari,
Biar ada yang menemani,
Kau tetap dekat dihati,

Hanya doa yang ku kirimkan,
Bersama sebuah harapan,
 Semoga kaukan tahu jua,
Kaulah erti cinta.......

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan,
Mengapa takdir memisahkan,
Hanya aku cinta kau seorang,

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan..
Angin malam bawalah cintaku,
Menghapus rasa rindu.......

..... SAMPAI BILA-BILA PUN SAYA TETAP MAAFKAN AWAK .....




>>> SeMoGe KeBaHaGiAaN aKaN mEnYiNaRi  KeHiDuPaN kU SeMuLa DaN uNtUk SeLaMa-LaMaNyAaaaa...
:'(


! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !

Thursday, 19 July 2012







Assalamualaikum.. Selamat pagi dan Salam 1 Malaysia...

Hye3... ^_^ ! lame da x update blog nie.. almaklum lha bru blik dari Kem PLKN..hehe
Jom story-mory:

01.05-14.07.2012... 3 bulan berada di PLKN Kem Kepimpinan Gemilang Gopeng, Perak nie macam2 kenangan yang eyna dapat. Dapa kawan baru, pengalaman baru, situasi yang baru dan dapat mencuba aktiviti2 yang sangat best seperti Tali Tinggi, Tali Rendah, Kembara Halangan, Menembak, Wirajaya n banyak lagi... Memang best aktiviti dekat sane walaupun xde mase nak rehat lame kecuali ari sabtu dan ahad... kat sane juge eyna dapat mengenali kawan2 satu dorm yang giler2 sampai membuatkan rase xnk balik umah dah.. kawan2 dekat sane memang sporting habis terutama sekali wira & wirawati KOMPENI DELTA... dan x lupe jge kepada cikgu2 kat sane memang the best terutama sekali cikgu Zooljani my papa <3 ... n now semuanyer hanye tinggal kenangan.. Lepas nie xthu la bile lagi dapat jumpe dengan kawan2 PLKN..
Miss U DELTA 3 
Effie (mama pipah), Ummie, Yan, Intan, Nora, Fazy, Teyha, Nad, Sue, Kalai, Sangeetha, Cary, Peng n Munie..



KOMPENI ALPHA, KOMPENI BRAVO, KOMPENI CHARLIE, KOMPENI DELTA... 

SeNtIaSa TeRsEmAt DiHaTiKu InI bUaT sElAmA-lAmAnYa...

I'm aLwAyS mIsS U fOrEvEr!!!

<3 My SwEeT MeMoRy  <3 :

 PLKN KeM kEpImpInAn GeMiLaNg GoPeNg, PeRaK...





































































































! ! * * Suke ? Like je okeh * * ! !